Конференция SOFIA URBAN GREEN разглежда ролята на зелените пространства в градска среда

Градските зелени пространства осигуряват достъп до възможности за отдих, увеличават стойността на имотите, стимулират местните икономики, подобряват безопасността и намаляват оттичането на дъждовните води и други заплахи за околната среда. Парковете вече са признати като мощни инструменти за градските общности и местните икономики, за да помогнат за стимулиране на по-жизнени и устойчиви градове.

За да подчертаят значението на градската зеленина, Столична община, Фондация “Конрад Аденауер – България” и Регионалният хъб на Climate-KIC за България обединиха сили с Френското посолство и Френския институт в организацията на конференцията URBAN GREEN, която се състоя на 7 юни 2022 г. във Военна академия в София на адрес: бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” №82.

Събитието разшири започнатата дискусия през декември, като навлезе в дълбочина по темите за значението на градската зеленина за качеството на живот, биоразнообразието, изменението на климата, наводненията и връзката им с физическото и психичното здраве на хората в градовете.

В дискусията се включиха български и международни политици, експерти и практици от цял свят. Повече за събитието и линк към видео от презентациите и дискусиите можете да видите тук.